segb

SENASTE NYTT KRING NAMNINSAMLINGSKAMPANJEN "VÅRDUPPROPET" 2011.11.14 - 2012.02.05. 

Arkiv

» augusti 2015 (1)
» april 2015 (2)
» juni 2014 (1)
» mars 2014 (2)
» november 2013 (2)
» oktober 2013 (2)
» augusti 2013 (1)
» maj 2013 (4)
» mars 2013 (8)
» februari 2013 (2)
» december 2012 (2)
» november 2012 (5)
» juli 2012 (3)
» februari 2012 (7)
» januari 2012 (3)
» december 2011 (8)
» november 2011 (10)

visar: arkiv för januari 2012

fredag 27 januari

ETC om vård för papperslösa

I tidningen ETC publicerades en artikel med rubriken Ännu ingen vård till papperslösa, som ger en inblick i verksamheten på Rosengrenska/Röda Korsets frivilligmottagning för vård av papperslösa i Göteborg med omnejd. Intervjuas gör bl.a. Anne Sjögren, sjuksköterska, en av grundarna av Rosengrenska stiftelsen och spindel i nätet på mottagningen.

 

Ur artikeln: "Anne Sjögren pratar snabbt och engagerat om Rätt till vård-initiativet som har startat som en reaktion på att ingenting händer.

– Alla vårdprofessioner, hela den kristna världen, de humanitära organisationerna, flera fackförbund och total över 50 olika organisationer har slutit upp. Men politikerna vågar inte skicka utredningen på remiss så att den kan diskuteras. Vad är de är rädda för?

ETC Göteborg har upprepade gånger sökt Tobias Billström. Till slut svarar Johanna Sjö, politisk sakkunnig hos migrationsministern:

– Det enda jag kan säga är att frågan bereds inom regeringskansliet.

Efter drygt ett halvår har utredningen inte gått ut på remiss, vad är problemet?

– Som sagt, frågan bereds inom regeringskansliet, säger Johanna Sjö."

Kommentarer: 0 Permalänk

torsdag 26 januari

Centerpartister: "Ge vård till papperslösa".

På Svenska Dagbladets debattsida Brännpunkt skriver Abiral Al-Sahlani (c), riksdagsledamot, och Stina Bengstsson (c), ordförande för Stockholms Centerkvinnor och ledamot i socialnämnden i Stockholms stad, under rubriken "Billström har stoppat vård till papperslösa".

 

Ur artikeln: "Det är en utredning som handlar om vård, inte migration. Ändå kräver Billström att utredningen görs om därför att han saknar kostnadsberäkningar. (...) För oss känns dock Moderaternas agerande mer som en dimridå. De vill inte att papperslösa ska få rätt till vård och därför drar de nu hela ärendet i långbänk. (...) Det är ingen hemlighet att tre partier av fyra i alliansen är för alla människors rätt till vård. Det fjärde partiet, Moderaterna, har inte samma officiella hållning, även om många enskilda moderater tycker annorlunda. (...) Det är dags nu. Det är dags att ge människor den vård de har rätt till. Något annat är inte värdigt."


Kommentarer: 0 Permalänk

måndag 2 januari

Inslag i SR Ekot om utredningen

SR Ekot sände 2011.12.26 ett inslag där socialministern och migrationsministern intervjuas i frågan om utredningen om vård för papperslösa och om/när denna ska skickas ut på remiss.

 

Ur inslaget: "Enligt socialminister Göran Hägglund är det Moderaterna som bromsar.

– Ja, det gör de ju, det är det ju ingen tvekan om. De har en annan uppfattning i ett par delar här, och det här bör vi lösa ut oss emellan. Men det är klart, hade Moderaterna sagt ja så hade det här förslaget varit ute på remiss, det är inget konstigt med det. 

Socialministern och kristdemokraten Göran Hägglund kan i dag inte ge besked om när utredningen kommer att skickas ut på remiss.

– Det vågar jag i dag inte ha någon uppfattning om."

Kommentarer: 0 Permalänk

stäng